Ook een traplift kun je tweedehands kopen. Het is natuurlijk goed voor het milieu om zo’n lift te hergebruiken, maar er is nog een belangrijk voordeel en dat is de kostenbesparing. Die kan wel oplopen tot 50 procent. Over de betrouwbaarheid en de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, de traplift wordt helemaal opgeknapt en je krijgt net zoveel garantie als op een nieuwe. Ook wanneer je er tijdelijk eentje nodig hebt, kun je voor een tweedehands oplossing kiezen. Je huurt dan voor een maandelijks bedrag een traplift en kunt hem laten ophalen wanneer je hem niet meer nodig hebt.

Betrouwbaar tweedehands

Een tweedehands traplift van een topmerk is net zo veilig als een nieuwe. Kwetsbare onderdelen worden vervangen voor hij aan zijn tweede leven begint. Het gaat dan om bijvoorbeeld de accu, de bedrading en de bekleding van de stoel. Door de metalen delen van een nieuwe coating te voorzien, is de lift niet alleen veilig, maar ziet hij er ook nog als nieuw uit. Standaard krijg je dan ook een jaar garantie en, wanneer je een onderhoudscontract afsluit met de leverancier, zelfs vijf jaar. Dat geeft wel aan dat er geen twijfel hoeft te bestaan over de betrouwbaarheid van een tweedehands traplift.

Voordelig tweedehands

Een traplift is duur. Dat zal voor de meeste mensen de motivatie zijn om naar een tweedehands oplossing te kijken. De traplift prijs hangt natuurlijk af van het model traplift en de plaats waar hij gemonteerd kan worden, maar vooral ook de rails waarlangs de lift gaat, bepaalt een groot deel van de prijs. Zitten er één of meer bochten in je trap, dan moet ook de rails precies passend worden gemaakt en dat is een dure zaak. Door ook de rails tweedehands te kopen, kun je flink op de kosten besparen.

Tweedehands: de getallen

Concreet betekent het kopen van een tweedehands traplift én een tweedehands rail dat je de helft van de kosten kunt besparen. De kosten van een nieuwe traplift kunnen oplopen tot wel € 8000,-. Een tweedehands lift kost tussen de € 1.500,- en € 4.000,-. Een rechte rail met een lift kost zo’n € 1.500,-. Van een trap met meerdere bochten waarbij de rail echt op maat gemaakt moet worden kunnen de kosten wel zo’n € 4.000,- bedragen. In het laatste geval bespaar je dus ook zo’n € 4.000,-  met een tweedehands oplossing. Voor de exacte kosten moet je een prijsopgave vragen; een monteur komt dan langs om de mogelijkheden te bespreken en je trap op te meten. 

Geef een reactie