De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent dat jij weer lekker kan gaan genieten van het mooie weer op jouw terras. Maar wist jij dat je nog veel meer mogelijkheden hebt om jouw terras nog mooier te laten worden? Een tweede terras laat je tuin optisch groter lijken en je krijgt een stukje meer gezelligheid in jouw tuin.

De plaats
Een tweede terras is een plek waar je een extra zitruimte kunt creëren. Hier kun je gezellig met vrienden of familie een drankje doen en genieten van het zomerse weer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan voor een combinatie van een tuinbankje en mooie teakhouten tuinstoelen. Wanneer je meer comfort wilt op je tweede terras kun je kiezen voor een loungestoel met grote kussens waar je heerlijk in kan weg dromen. Wanneer je een plek in de schaduw zoekt kun je deze simpel creëren met een staande of zwevende parasol. Hierdoor kun jij zelf de keuze maken of jij lekker van de zon wil genieten of toch op zoek bent naar een plekje in de schaduw.

Extra gezelligheid
Hoe voeg je extra gezelligheid toe aan je tweede terras? Wanneer je de tuinmeubels hebt uitgekozen voor je terras, wil je natuurlijk een stukje extra warmte creëren. Een leuk idee is dan om een buitenkleed neer te leggen. Door een buitenkleed neer te leggen krijgt je tuin een speelse uitstraling en heb je een echte blikvanger op je terras. Daarnaast is een buitenkleed weerbestendig en kun je deze zonder zorgen de hele zomer laten liggen. Wat ook voor extra gezelligheid zorgt en niet kan ontbreken zijn kleurrijke planten. Hierdoor krijgt jouw tweede terras nog meer uitstraling en is het de eyecatcher van jouw tuin!

Overkapping
Als je een extra terras in je tuin wilt creëren, kun je ook kiezen voor een overdekt terras. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Zo kun je ook wanneer het weer wat minder is genieten van jouw tuin. Daarnaast kun je met gezellige verlichting je terras opvrolijken. Hierdoor kun je de late zomeravonden ook doorbrengen op jouw zelf ingerichte terras.

Terrashaard
Een terrashaard is een echte sfeermaker voor jouw tuin. Een haard op jouw terras biedt naast warmte ook comfort. Door een haard in je tuin te plaatsen beschik je over een decoratief element dat je buitenruimte ‘s avonds een sprookjesachtige sfeer geeft. Daarnaast ontstaat er een fijne warmte waar jij met je vrienden of familie heerlijk van kan genieten. Maar welke terrashaard heeft jouw voorkeur? Je hebt hier een keuze uit een op hout gestookte terrashaard en een terrashaard met een gasfles. Een op hout gestookte terrashaard heeft wat meer charisma en doet denken aan gezellige authentieke kampvuurgesprekken. Echter is het wel meer werk om deze haard te onderhouden. Een terrashaard met een gasfles zoals een mooie vuurtafel is makkelijker in gebruik alleen heeft minder dat authentieke gevoel. Dus ga je voor gemak of ga je voor dat authentieke gevoel?

En nu? Genieten maar!
Nu je verschillende keuzes hebt gemaakt voor jouw tweede terras, kun je een plan gaan maken om het terras in gebruik te nemen. Geniet jij binnenkort met vrienden en familie van de extra warmte en sfeer die een tweede terras biedt? Ga nu aan de slag!

Geef een reactie