Nu alles weer dicht is, merk ik dat ik vaker naar buiten ga om bijvoorbeeld te wandelen. Mijn hond is daar erg blij mee, want die gaat dan meestal mee. Mijn hond is een sportief beest dat niets liever doet dan uren draven over het gras. Tegen de tijd dat het dan avond is, is hij bekaf en heb ik geen omkijken meer naar hem. Maar eerlijk is eerlijk: ik geniet net zo van het buiten zijn als mijn hond. Wandelen is goed voor een mens. Het ontspant, het verbetert je conditie en het schijnt goed te zijn tegen allerlei kwalen zoals diabetes en hart en vaatziekten en het vermindert het risico op Alzheimer. Meer dan genoeg reden dus om erop uit te trekken. Maar als je dat allemaal even naast je neerlegt, is het ook gewoon fijn om de natuur in te gaan en te genieten van het groen om je heen. Zelfs al is het maar het groen van een stadspark. Mijn hond maakt het niet uit waar hij loopt, hij vindt alles even leuk. En dat maakt het soms lastig want als ik even niet op let, sleept hij me overal mee naartoe. Dan moet ik hem echt even terugtrekken en dat vind ik soms pijnlijk om te zien want mijn hond heeft een halsband en alle krachten komen dus op zijn nek te staan. Kan dat nu niet anders?

Hondentuigje: diervriendelijk

Een vriend van me, ook een hondenbezitter, vertelde dat hij een hondentuigje had en dat hem dat prima beviel. En, vermoedde hij, zijn hond beviel het waarschijnlijk ook. Want als hij zijn huisdier even aan moet trekken dan komt niet alle kracht op zijn hals te staan, maar verspreid dit zich over de gehele borstkas en dat is voor de hond een stuk prettiger. Ik heb dus ook meteen een hondentuigje aangeschaft. Mijn hond vond het eerst wat vreemd, hij begreep het in eerste instantie niet echt, maar inmiddels weet hij niet beter en laat hij het me zonder gedoe aantrekken.

Goede controle

Ik ben blij dat ik een hondentuigje heb aangeschaft. Ik heb mijn pittige hond beter onder controle zonder hem pijn te doen. Het wandelt prettiger en rustiger. Ik denk dat dat geldt voor beide partijen. Dus nu gaan we samen weer vrolijk verder met onze lange wandeltochten en we genieten er beiden van. Dat hondentuigje is echt een uitkomst en ik kan hem iedereen aanraden.

Geef een reactie