Vaak kan het zo zijn dat wanneer je druk in je hoofd bent dat dit te zien is aan je huis. Alles kan dat chaotisch zijn en dit is vaak niet een fijne manier van leven. Als je besluit dat je alles echt weer even op orde wilt krijgen dan kun je ervoor kiezen om je huis echt even helemaal goed op te ruimen. Alleen hoe en waar begin je nou? Als alles echt een chaos is dan wil je natuurlijk ook een manier vinden om te zorgen dat dit in de toekomst voorkomen kan worden. Het is dan ook handig om je echt even goed te verdiepen in de opties en hoe sommige dingen kunnen helpen bij het schoonmaken en schoonhouden van je huis.

Koop handige opberg spullen

Een goede manier om alles netjes op te ruimen is door handige spullen te kopen waar je alles in kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan grote plastic bakken voor speelgoed of andere dingen. In de keuken kun je veel lades mooi inrichten door middel van plastic doosjes. Plastic doosjes zorgen ervoor dat alles netjes is opgeruimd en dat de lade er overzichtelijk uitziet. In de kast kun je bijvoorbeeld kiezen voor kartonnen doosjes. Kartonnen doosjes passen mooi in de kast en je kunt er bijvoorbeeld opschrijven wat waar hoort. Zo is alles mooi opgeruimd en het geeft ook een nette look.

Gooi weg of verkoop

Als je aan het opruimen bent dan kom je vaak ook spullen tegen die je eigenlijk nooit gebruikt. Je huis kan een stuk geordender worden als je sommige spullen gewoon weggooit of verkoopt. Spullen die je niet gebruikt maken je huis alleen maar voller en dit is nergens voor nodig. Kijk dus eens je huis door en zoek spullen die weg kunnen. Hoe leger je huis is hoe minder rommel er ook gemaakt kan worden.

Alles heeft een plek

Een hele belangrijke is dat je ervoor zorgt dat alles in het huis een plek heeft. Wanneer sommige spullen geen plek hebben zullen deze altijd voor rommel gaan zorgen. Je kunt alles een duidelijke plek geven door bijvoorbeeld de plastic doosjes en kartonnen doosjes. Als je weet waar alles thuishoort kun je spullen makkelijker en netter opruimen. Maak dus duidelijke plekken voor alle spullen en zorg dat alles daar ook goed wordt opgeruimd. 

Plan opruim dagen

Als laatst is het een goed idee dat wanneer je opgeruimd hebt je dagen kiest om alles bij te werken. Als je vaste dagen kiest om schoon te maken is de kans veel groter dat je het goed weet bij te houden en niet na een korte tijd weer in de rommel zit.

 

Geef een reactie