Van tijd tot tijd hebben we allemaal een vakantie nodig. Door een vakantie in te lassen kunnen we ervoor zorgen dat we onszelf de gelegenheid geven om te ontstressen. In deze blog lees je waar je allemaal naartoe kunt gaan om een leuke tijd in België door te maken.

De Vaart van Maastricht

In België wordt nooit gesproken over borrelen. In plaats daarvan wordt er gebruik van 'wat drinken' of 'bijbabbelen'. Bij De Vaart van Maastricht kun je genieten van unieke concepten die allemaal volgens de typische Limburgse manier worden uitgevoerd. Je kunt genieten van DJ’s en, niet te vergeten, de grote flessendag. Bij De Vaart van Maastricht zul je het zeker gezellig kunnen maken. Kom er gezellig met je vrienden naartoe en ervaar een geweldige tijd die je niet snel zal vergeten.

Het Trappistenhuis

Ben je de typische bier liefhebber? Dan moet je zonder meer een bezoek brengen aan het trappistenhuis. Je vindt hier maar liefst 170 Belgische speciaalbieren. Ga je naar het Trappistenhuis? Dan bestaat de mogelijkheid dat je niets naar wens vindt gewoon niet. Bij dat café heb je altijd de gelegenheid om de gezelligheid op te schroeven. De plek is aangenaam en je ontmoet verschillende mensen die altijd vrij en open zijn om een babbeltje te maken. Het Trappistenhuis kan zeker gerekend worden tot één van de plekken waar je moet zijn om te kunnen genieten van een biertje. 

Cafe de Trollekelder

Een biertje pakken kan je in België het beste doen in gezellige cafés. Eén van de cafés waar je gezellig kunt borrelen is Café de Trollekelder. De blauwdruk van café de Trollekelder wordt gevormd door het feit dat je daar meer dan 200 speciaalbieren kunt vinden. De barmannen van het café weten natuurlijk dat het een uitdaging kan zijn om er één uit te kiezen, dus assisteren ze je hier graag bij. Café de Trollekelder stelt je in ieder geval in staat om van een ijskoud biertje te kunnen genieten. Café de Trollekelder is te vinden tegenover de Sint-Jacobskerk in Gent.

Disclaimer voor de alcoholist

Genieten van een biertje dient te allen tijde een gezellige aangelegenheid te zijn. Maar soms kan dit niet het geval zijn, als er sprake is van verslaving. Ben je verslaafd aan alcohol, dan word je afgeraden om één van bovengenoemde plekken te bezoeken. Wanneer ben je alcoholist? is de vraag die je jezelf moet stellen om min of meer te kunnen bepalen of je al dan niet verslaafd ben. De negatieve gevolgen van verslaving zorgen ervoor dat het advies gegeven wordt om eerst af te kicken, alvorens er overgegaan wordt tot het nuttigen van alcohol. 

Geef een reactie