We kijken nu al uit naar het volgende seizoen. De winter heeft absoluut haar charme maar voor onze groene vingers is er vaak niet zo veel te beleven in deze tijd van het jaar. Daarnaast is het ook gewoon lekker als de temperatuur wat oploopt en we het zonnetje wat meer zien. In deze blog vertel ik je hoe je jezelf helemaal klaar maakt voor de lente. Lees je mee?

De juiste kledij

Allereerst de kleding. Je kleden in de winter kan best een opgave zijn omdat het weer in Nederland in deze tijd van het jaar heel verraderlijk kan zijn. Zo kan het ’s ochtenden vroeg enorm koud zijn en wil je jouw winterjas uit de kast trekken maar in de middag kan het zomaar zomers weer lijken en stik je bijna in al die warme kleding. De tip: laagjes. Zorg dat je een outfit samenstelt die bestaat uit verschillende lagen en die je aan en uit kan trekken zonder dat dit je outfit minder tof maakt.

Tuintje is in orde

Dan je tuin. Zoals ik al zei, is er nu weinig leuks te beleven in de tuin maar je kan de boel wel alvast klaar maken voor de lente. Zo kan je zorgen dat alles alvast onkruid vrij is, de tegels schoon en misschien heb je wel wat andere tuinverbouwingen in gedachten die nu alvast uitgevoerd kunnen worden zodat je er straks van kan genieten.

Een lijstje met ‘wat te doen’

Stel ook een lijstje op met wat je deze lente wilt doen. Er zijn immers heel veel leuke lente activiteiten en als we ze niet opschrijven vergeten we ze en voor je het weet is het dan alweer zomer of zelfs herfst! Wil jij in het lentezonnetje picknicken of ga je nieuwe planten in de tuin zetten? Allemaal dingen die ideaal zijn voor de lente.

Een extra tip voor de lente

Maar als je nou gaat picknicken dan wil je natuurlijk niet je hele tuin vol mieren hebben. Voor veel huishoudens is dit hoe dan ook een terugkerend probleem als het weer warmer wordt. Gelukkig is er ook een natuurvriendelijke oplossing tegen die kleine kruipers. Je kan mieren bestrijden door aaltjes tegen mieren in huis te halen, ideaal voor in de tuin. Straks heb je geen plaag meer die door de planten heen wandelt, de aaltjes knappen het voor je op. En straks ziet het komende lente niet meer zwart van de mieren, maar groen zoals het hoort. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw terras in je tuin? Lees dan deze blog!

Geef een reactie